Projektová skupina Hráči

 V letním semestru naše projektová skupina Hráči pokračuje v realizaci setkání s romskými dětmi, pro které připravujeme nejrůznější program v rámci jejich volného času. Počet dětí, které se našich setkání účastní se pohybuje mezi 5-10 dětmi.

Tentokrát se nám podařilo oslovit více organizací, než tomu bylo v zimním semestru. A proto jsme se s dětmi měly možnost podívaly všude možně. Navštívili jsme ZOO, Vodní Ráj Jihlava, Muzeum Jihlava, dopravní hřiště se vzdělávacím programem, ale také jsme využily prostor Romodromu, kde jsme s dětmi vyráběly a hrály různé hry. Do některých organizací jsme se podívaly rovnou dvakrát.

Měly jsme také v plánu zrealizovat víkendovou akci pro děti, byla téměř celá naplánovaná do detailů, ale bohužel při předání přihlášek dětem se ukázalo ze strany dětí a jejich rodičů, že to nemá takový úspěch, jaký jsme předpokládaly. Proto jsme se rozhodly tuto akci zrušit a nahradit jí návštěvou zábavního parku Robinson. Také jsme zvládly uspořádat den na podporu Downova syndromu a den Bez batohů a tašek, obě tyto akce považujeme za úspěšné a doufáme, že se na škole udrží i v následujících letech!






Komentáře