CO JSOU VLASTNĚ TY ŠKOLNÍ PROJEKTY?

 Už jste se seznámili na našem blogu s konkrétními projektovými skupinami roku 2021/2022. Ale stále nechápete, co jsou projekty? Co vlastně dělají?

Projektové skupiny jsou formou praxe ve druhém ročníku. Znamená to tedy, že každý si je zažije během svého studia. Existují vždy 3 projektové skupiny, každou z nich vede jiný učitel. V září si vybíráte projektovou skupinu a její složení. Můžete si vybrat dle sympatií k učiteli nebo cílovou skupinou, na kterou se vedoucí zaměřuje. Během druhého ročníku poté pořádáte aktivity a činnosti pro tyto skupiny mimo svůj rozvrh. V rámci skupiny musíte tyto aktivity vymyslet, zafinancovat, zdokumentovat a poté prezentovat. 

Skupina Patrik Priesol - Její cílovou skupinou jsou děti sociálně vyloučené. Tedy cílovou skupinou jsou pouze děti a aktivity pro ně. Členové mají za úkol vymyslet činnosti finančně nenáročné, ale zároveň tak aby děti pokaždé chtěly přijít a zapojit se znovu.

Skupina Edity Vovsíkové - Členové mají za úkol vytvářet události pro studenty naší školy a zorganizovat absolutorium. Každý rok si tato skupina připravuji alespoň jednu akci pro naše Dlouhodobé kamarády. Není snadné však zaujmout právě toto publikum :) 

Skupina Blanky Sukové - Poslední ,,projektovka" se věnuje seniorům a lidem se zdravotním postižením. Členové si sami volí, s jakou organizací budou spolupracovat. Jejich činnost se však výhradně zaměřuje na aktivity pro tyto klienty a jejich potřeby.




Komentáře