PREZENTACE PROJEKTŮ

 Dne 25. 1. 2022 se na naší škole uskutečnil projektový den, na kterém tři projektové skupiny ze druhého ročníku prezentovaly projekty, jež realizovaly v průběhu zimního semestru. Každá skupina pořádá různé akce pro jinou cílovou skupinu klientů.

První skupina se jmenuje Hráči a jejich cílem je, aby romské děti lépe trávili svůj volný čas. Pořádali aktivity jako je bruslení nebo návštěvu muzea či galerie, aby dětem zpříjemnili jejich volný čas. Při prezentaci se ukázalo, že po prvních neúspěších začaly děti chodit na akce pořádané skupinou, a že se aktivně zapojovaly. Tato skupina ukázala dětem, jak lépe trávit volný čas.

Druhá skupina se jmenuje Do duše a jejich cílovou skupinou jsou děti z mateřských školek a studenti naší školy. Skupina se zaměřila na zdravý životní styl v mateřských školách. Tedy na pohyb, stravování a zdravotní prevenci. Ostatní výstupy jako Brunch a Bazárek jsme zažily na vlastní kůži, takže nám je nemusely tolik představovat.

Poslední skupinou druhého ročníku je skupina Slunečnice. Jejich cílovou skupinou byli senioři a zdravotně znevýhodnění lidé. Projekty byly realizovány v domovech pro seniory a Denním a týdenním stacionáři. Během prezentace skupina objasnila že vždy na nějaký významný svátek vymyslela aktivitu a tu pak realizovala v nějakém ze zařízení. Studenti se snažili o mezigenerační propojení. 







Komentáře