JEDNORÁZOVÁ PRAXE MŠ A ŠK PŘI NEMOCNICI JIHLAVA - 5. 11. 2021

     V pátek 5. 11. 2021 se druhé ročníky SVOŠS zúčastnily jednorázové praxe v nemocnici Jihlava. Jednalo se o náhled do Mateřské školy a Školního klubu, který je na dětském oddělení nemocnice Jihlava. Paní Bc. Bohdana Johnová je speciální pedagožka pro základní školu v zařízení a ta nám přiblížila chod této organizace. Společně s Mgr. Šárkou Ševelovou, která má na starosti děti od dvou do šesti let, připravují program a zajišťují volný čas pro děti na tomto oddělení.

    Jednorázová praxe trvala od 8:00 do 9:15 hodin. Přednáška probíhala v zasedací místnosti nemocnice Jihlava a vedla ji Bc. Bohdana Johnová, která nám předvedla metody a formy práce s dětmi, jaké hračky mají na oddělení, popsala aktivity a řekla nám průběh běžného dne. 

    Dále nám představila projekt "Nebojte se nemocnice!" určený pro Mateřské školy v Jihlavě i mimo ni. Maskotem projektu je plyšová  Andulka, která děti provází po celou dobu návštěvy. Děti si na ní mohou vyzkoušet práci zdravotníka. Také nám ukázala knížky, které jsou používány při tomto projektu. 

    Po ukončení přednášky předala paní ředitelka drobný dárek jako poděkování a odebrali jsme se k východu nemocnice.




     

Komentáře